O nama

Malo istorije

Ne tako davno, a i ne tako skoro, odlaskom turaka sa prostora Banata, napuštene teritorije je kupio veleposednik Marczibanji Lerinc. U tom periodu su se oko 135 porodica doselila iz Segedina i okoline, formirajući selo sa nazivom Verbicza. Bilo je to krajem XVIII veka. Selo je kasnije preimenovano u Egyházaskér (Edjhazašker), a danas poznatom pod imenima Vrbica (srpski) i Egyházaskér (madjarski). 

Naši predci, dolaskom u selo, poneli su sa sobom i beli luk. Skoro četrsto godina se na prostoru Vrbice / Egyházaskér proizvodi beli luk bez prestanka. 

Porodica MIHÓK je obnovila staro gazdinstvo, PG Mihok, i nastavila je da se bavi stotinama godišnjom tradicijom proizvodnje belog luka, ali i ostalim poljoprivrednim proizvodima, uključujući žitarice, voće i povrće. 

Misija Poljoprivrednog gazdinstva Mihók:

Misija PG Mihók sastavljena je iz 3 integralna dela i to: 

  1. Naša proizvodjačka misija nas vodi ka tome da proizvodimo voće i povrće visokog Da proizvodimo, distribuiramo i prodajemo najboje proizvode, koji su prirodni, bez GMO semenskog materijala i hrane, i da promovišemo poslovnu politiku koja poštuje planetu Zemlju i prirodu. 
  1. Naša ekonomska misija nam nalaže da razvijamo naš posao na održivim finansijskim osnovama, povećavajući vrednosti našeg gazdinstva i proširujući mogućnosti za razvoj gazdinsta, a istovremeno i razvoj naših radnica i radnika. 
  1. Naša socijalna misija nam nalaže da gazdinstvo koristimo na inovativan način kako bi smo načinili svet boljim mestom za život. To želimo postići na način gde društvo prepoznaje važnost proizvodnje zdrave hrane i iniciranjem inovacija sa ciljem poboljšanja kvaliteta života kako na lokalnom nivou, tako i u širem regionu, ne samo u našoj državi. 

U središte naše misije, PG Mihók veruje da sva tri dela moraju ravnomerno da se razvijaju poštujući pojedince koji su unutra i izvan gazdinstva i davanjem podrške zajednici čiji smo svi mi deo.

Vizija Poljoprivrednog gazdinstva Mihók:

PG Mihók je funkcioniše sa ciljem povezanog prosperiteta za sve one koji su povezani sa našim poslovanjem, uključujući dobavljače, zaposlene, ostale poljoprivrednike, kupce i komšije.

 

Porodica Mihók